Доскорошната звезда на Лудогорец Жуниор Кайсара е близо до напускане на Шалке. Бразилецът премина при "кралскосините" преди година и половина за 4,5 милиона евро и на практика бе първият голям изходящ трансфер на българския шампион.

Първият сезон на Кайсара в Бундеслигата се разви отлично и с добрите си изяви десният краен защитник дори заслужи интерес от страна на Байерн Мюнхен.

Кайсара: Домусчиев е голям човек

Нещата обаче са коренно различни през настоящата кампания. Под ръководството на Маркус Вайнцирл Кайсара е твърда резерва като често дори не попада в групата за мачовете. В Бундеслигата последният път, в който кариоката бе титуляр бе в първия мач за сезона срещу Айнтрахт Франкфурт (0:1). Оттогава той може да се похвали само с две появявания като резерва, 4 мача в Лига Европа и два за Купата на Германия.

Поради тази причина Кайсара е изразил желанието си да продължи кариерата си в друг отбор. Настоящият му договор е до 2018, а от Шалке няма да правят спънки на бразилеца при положение, че се появи клуб, който да плати клаузата за откупуването, която е в размер на 12 милиона евро.

Интерес към бившия ас на Лудогорец има от Англия, но към момента не е ясно, дали някой отбор би платил въпросната сума през зимата или Кайсара ще прекара още един полусезон на пейката.

Кайсара зарадва Домусчиев с ценен подарък