Бившият директор на националните отбори на Германия Оливер Бирхоф изрази оптимизма си от назначаването на Юлиан Нагелсман начело на Бундестима.

"Юлиан е един от най-добрите германски треньори. В това няма съмнение. Всеки експерт знае, че той е абсолютно подготвен и добър треньор", каза Бирхоф.

Бившият старши треньор на Хофенхайм, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман бе назначен за национален селекционер в петък, наследявайки Ханзи Флик, който бе уволнен заради слабите резултати на състава, включително ранното отпадане на Германия от Мондиал 2022 и серията от пет мача без победа в последните срещи.
Бирхоф смята, че да си начело на национален отбор не е същото като да водиш клубен тим, но той вярва в 36-годишния Нагелсман и смята, че специалистът има абсолютен авторитет, като добави, че младият нов селекционер ще получи добра подкрепа в лицето на спортния директор на федерацията Руди Фьолер.

Самият Бирхоф напусна заради неубедителното представяне на Германия на Световното първенство в Катар той напусна централата през декември след 18 години работа там. Отговорностите му бяха разпределени между няколко човека, включително Фьолер и новия управляващ директор Андреас Ретиг.

Първите два мача с новия селекционер Юлиан Нагелсман начело ще бъдат контроли в САЩ срещу домакините на 14 октомври и срещу Мексико три дни по-късно.