Тимът на Вердер Бремен победи с 3:0 Фортуна Дюселдорф и се приближи до лидера във Втора Бундеслига Санкт Паули, който пък направи 2:2 с борещия се за оцеляване Ерцгебирге Ауе. За „бременските музиканти“в 89-ата минута в игра влезе Илия Груев-младши.

Първото полувреме не предложи нещо интересно, но второто бе повече от бурно. В 58-ата минута при една опасна контраатака на Вердер, шведското крило Кристофър Петерсон направи груб фал, зааради закъснял шпагат и остави своя тим с човек по-малко.

Само 8 минути след като бяха останали с човек повече, „зелените“ откриха резултата чрез Никлас Фулкриг, който отбеляза с глава. Голът бе разгледан и на VAR, но германецът бе в редовна позиция. 10 минути по-късно видеоповторението не беше на страната на отбора от Бремен, като отмени попадение на Марвин Дюкш. Все пак след още 5 минути, 27-годишният нападател удвои резултата.

В 87-ата пък, авторът на първия гол Фулкриг отбеляза втория си гол в двубоя. Двамата с втория голмайстор Дюкш се възползваха от грешка в отбраната на Дюселдорф и за бившия играч на Хановер остана най-лесното от няколко метра.

 

Нюрнберг - Падерборн 1:2 

0:1 Свен Мичел 41`

0:2 Феликс Плате 44`

1:2 Матс Деели 60`

Санкт Паули - Ерцгебирге Ауе 2:2

0:1 Бен Жолински 17`

1:1 Яков Медич 30`

1:2 Никола Труич 72`

2:2 Етиен Амениюдо 90+3`