Лайпциг победи като гост Вердер Бремен с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата. Илия Груев бе извън групата за мача. Головете за Лайпциг бяха дело на Андре Силва и Ксавер Шлагер, а Кристиан Грос се разписа за "бременските музиканти". С тази победа Лайпциг е вече на втора позиция с актив от 28 точки, 3 по-малко от Байерн Мюнхен, който е начело, докато Вердер е с 21 пункта на сметката си и остава на 9-то място.

16 снимки

В 13-та минута Андре Силва от Лайпциг пое прекрасен пас и изстреля неспасяем удар без колебание, който влевя в долния десен ъгъл и резултат бе открит в полза на гостите. До края на първата част Вердер натисна, но така и не успя да достигне до попадение.

Все пак, това се случи през втората част, тъй като в 57-та минута Романо Шмид отклони за Кристиан Грос, който бе на чиста позиция и от границата на наказателното поле успя да изравни резултата. В 71-та минута Ксавер Шлагер имаше много свободно пространство, след като стигна до прецизен пас и със страхотен удар отново изведе Лайпциг напред в резултата.

В 74-минута Доминик Собослай получи хитро подаване и стреля от средно разстояние, но ударът му бе брилятно спасен от Иржи Павленка. Седем минути преди края на редовното време Кевин Кампл намери Кристофър Нкунку, който можеше да реши всичко в срещата, но неговият шут мина точно до дясната греда. В 89-та минута бе последният шанк в мача, като Никлас Фюлкруг можеше да изравни, след удар с глава в десния ъгъл на вратата, но Янис Бласвих демонстрира брилянтен рефлекс, за да съхрани преднината на Лайпциг.

Ето и всички резултати от ранните мачове в събота в 15-ия кръг на Бундеслигата:

Аугсбург - Бохум 0:1

Байер Леверкузен - Щутгарт 2:0

Вердер Бремен - Лайпциг 1:2

Херта Берлин - Кьолн 2:0

Хофенхайм - Волфсбург 1:2