Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман, очаквано не беше доволен след загубата на неговия тим с 2:3 в гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах. Той изрази претенции към червения картон, показан на Даю Упамекано от рефера Тобиас Велц още в осмата минута от двубоя.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Упамекано дръпна Плеа съвсем за кратко, рамото на Плеа не помръдна и на милиметър. Това не е червен картон, никой не може да ми каже обратното. Бих искал той (б.р. - съдията) да каже след мача: „Добре, това беше сложно решение. Но нищо. Всеки може да прави грешки, няма проблем. Аз също признавам грешката си като треньор. Затова има екран, на който можеш да я погледнеш след това“, заяви раздразненият Нагелсман.

„Емоциите са част от спорта. И с оглед на червения картон, трябваше да дам воля на емоциите си след мача. Все пак трябва да се извиня за избора си на думи към Тобиас Велц. За съжаление явно отидох твърде далеч“, добави германецът.

„Не само червеният картон е виновен. Мисля, че всъщност можехме да решим мача още в първите 7 минути, преди червения картон. Част от вината е и в нас. След това, разбира се, ранният червен картон ни затрудни. След мача в Париж ни липсваше енергия“, каза още специалистът.

Нагелсман говори и за решението си да замени Томас Мюлер след червения картон на Упамекано:

„Това беше гадно решение. Съжалявам за Томас. Но имахме нужда от скорост и от Чупо за статичните положения. Това е кофти, не ми хареса да го правя. Все още не съм говорил с него“, сподели Нагелсман.