Българската футболна звезда Димитър Бербатов сподели мнението си относно мачовете без публика. Бундеслигата се завръща на 16 май пред празни трибуни, а същото се очаква да се случи и с останалите топ първенства. Бербатов не скри вълнението си и изрази надежди, че всичко ще протече по план. 

"През следващата седмица футболът се завръща с Бундеслигата, което е добра новина. Очаквам с нетърпение да видя как там ще приложат всички мерки. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред, тъй като най-важното е всички да са в безопасност", заяви Бербатов. 

25 снимки

"Както винаги, германците са преди всички и показват как нещата могат да се получат. Много съм развълнуван и се надявам всичко да протече по план, за да могат и останалите първенства да ги последват."

"Мачовете при закрити врата не са същите и всички знаят това. Ще бъде тихо и ще може да се чува как футболистите си говорят на игрището и комуникират със своите треньори. Няма да има никаква атмосфера и като цяло ще бъде различно за всеки тим. За някои това ще е добре, но други ще страдат, защото това може да се отрази на представянето им."

"Осъзнаваш, че двубоят е важен, но в същото време мозъкът и тялото ти могат да те заблудят, че това е контрола. Това може да доведе до лошо представяне, което не е хубаво, но в името на всички така трябва да се случат нещата сега, защото безопасността е на първо място."

12 снимки

"С Байер Леверкузен веднъж играх един мач без публика – гостуване на Рома в Шампионската лига. Не беше добре, виждаше се, че и двата отбора не се чувствахме добре. Нямаше тифози, нямаше атмосфера. Беше тихо, можеше да чуеш как всеки говори, все едно е тренировъчна среща. Но това си беше сблъсък от ШЛ и съответно ти сам трябва да се мотивираш повече от необходимото. Дори тогава вкарах един от най-хубавите си голове в кариерата", призна звездата.

"Когато привържениците липсват, домакинският отбор няма предимство, а противникът не е под напрежение от страна на ултрасите си. Няма да има кой да освирква и сплашва гостуващия състав. Всички знаем, че понякога запалянковците могат да спечелят двубоя. Всичко зависи от това как играчите ще се настроят. За тяхна радост, след това те могат да стъпят на терена и да мислят само за резултата. Но ще бъде трудно", завърши Бербатов.