Легендата на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер похвали отбора за убедителната победа с 5:2 над Айнтрахт Франкфурт в събота. Успехът позволи на баварците да запазят преднината си от 4 точки пред Борусия Дортмунд. Двата отбора ще се срещнат в пряк дуел на "Сигнал Идуна Парк" във вторник.

"Предвид обстоятелствата, се получи прекрасен мач. Видяхме хубав футбол, но е жалко, че ги нямаше феновете и атмосферата, която те щяха да създадат. Байерн е в чудесна форма, но и Айнтрахт игра добре. Гостите не се предадоха дори при 0:3 и върнаха два гола. Първенството може да продължи при строго спазване на въведените правила. Това не е добре за привържениците, защото нямат достъп до стадионите, но за футболистите няма разлика", каза Кайзера.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Липсата на домакинска подкрепа от трибуните вече дава сериозно отражение върху резултатите. В първите два кръга след подновяването на сезона домакините спечелиха само 3 от общо 18 мача или 16,6%. Трите тима, които спечелиха на свой терен, са Байерн (5:2 срещу Айнтрахт), Борусия Д (4:0 срещу Шалке 04) и Херта (4:0 срещу Унион). 

Преди паузата заради пандемията от коронавирус домакините излизаха крайни победители в 43,3% от срещите.