Отборът на Барселона не се отказва от звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. 21-годишният нападател е един от най-исканите играчи през летния трансферен прозорец. Манчестър Сити и Реал Мадрид са останалите основни кандидати за норвежеца, които са в много по-добро финансово състояние от „каталунците“.

Въпреки това, в Барса отказват да се предадат в битката за Халанд и продължава да полага усилия да привлече норвежкия национал на „Камп Ноу“ преди следващия сезон. „Mundo Deportivo“ съобщава, че „каталунците“ са предприели последно усилие да привлекат Халанд това лято.

Изданието разкрива, че от Барселона вече са се свързали с агента на нападателя Мино Райола, за да представят отново позицията си по въпроса и да потърсят компромисно решение. Твърди се, че от „Блауграна“ са обявили, че са готови да задействат клаузата за откупуване на Халанд от 75 милиона евро.

Информацията бива допълвана и това, че, ако нападателят се съгласи да получава по-ниска заплата, от клуба ще го компенсират през следващите сезони, като подобряват договора му постепенно.

Въпреки това, проблемът за Барселона в момента е плащането на високите комисионни, които Райола и бащата на нападателя, Алф-Инге Халанд, изискват като част от сделката. Твърди се, че, ако двамата са готови да се съгласят на разсрочени плащания, ситуацията може да бъде разрешена.

Халанд, от своя страна, се очаква да вземе решение за бъдещето си до края на месеца. Информациите твърдят, че не парите, а предлаганият спортен проект ще бъде ключов при вземането на решение.

В Барселона са готови да изчакат неговото решение и ако получат отрицателен отговор, „каталунците“ ще се насочат към звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.