Красимир Балъков бе потърсен за мнение в Германия и заяви, че бившият му треньор Феликс Магат е точният човек, който може да спаси Херта Берлин от изпадане.

"Магат е единственият, който може да се справи с толкова тежка задача. Кой друг би приел подобно предизвикателство?", попита риторично българинът в изказване пред списание "Кикер".

"Разбира се, няма никаква гаранция, че ще го направи. Но все пак, ако някой може да спаси Херта, това е именно той!", смята Балъков.

Красимир Балъков и Феликс Магат работиха заедно в Щутгарт в периода 2001-2004, като след това българинът стана помощник-треньор на германския специалист. "Този, който следва съветите му, със сигурност ще бъде благодарен. Магат е помогнал на много страхотни футболисти. Той има десетилетия опит като треньор. Преживял е всичко и знае какво е важно в момента", смята българският треньор.

"В толкова трудна ситуация всичко трябва да бъде подчинено на футбола и на успеха. Нужен е максимален професионализъм. Който е готов да играе, няма да има никакви проблеми с него. Неговите изисквания са много високи, но те вдигат автоматично нивото на всеки играч. Ако самият футболист има желание", завърши Красимир Балъков.