Новият-стар германски шампион Байерн Мюнхен постигна победа с 5:2 в последния си мач за сезона в Бундеслигата. Днес „баварците“ надделяха с 5:2 над гостуващия Аугсбург на „Алианц Арена“ и по този начин изпратиха наставника на тима Ханзи Флик и своите дългогодишни футболисти Дейвид Алаба, Жером Боатенг и Хавиер Мартинес. Както е известно, и четиримата ще напуснат отбора през лятото.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

В същото време пък звездата на тима Роберт Левандовски успя да запише със златни букви името си в историята, след като днес реализира 41-ия си гол в Бундеслигата през кампанията. По този начин той подобри рекорда на великия Герд Мюлер като играча с най-много попадения в немския елит за един сезон. Подаръци получиха и останалите напускащи - треньорите Херман Герланд и Мирослав Клозе, както и преотстъпеният Тиаго Дантас. След края на срещата "баварците" вдигнаха своята 31-а титла на Германия.

Иначе Байерн стигна до убедителна преднина от 4:0 още до почивката на двубоя. Джефри Хаулеу си отбеляза автогол в 8-ата, Серж Гнабри удвои в 23-ата, а по едно попадение добавиха още Джошуа Кимих в 33-ата и Кингсли Коман в 43-ата минута.

Гостите изпуснаха и дузпа в 26-ата минута, когато Мануел Нойер спаси удара на Даниел Калиджури от бялата точка.

През втората част Андре Хан в 67-ата и Флориан Нидерлехнер в 71-ата минута върнаха две попадения за Аугсбург.

Буквално последното действие в срещата бе рекордният гол на Левандовски в последната 90-ата минута.

Така Байерн завършва сезона като шампион с 78 точки, с 13 повече от втория БР Лайпциг. Аугсбург пък приключва сезона на 13-о място с 36 точки.     

Gulliver/GettyImages
60 снимки