От ръководството на Байерн Мюнхен са започнали преговори с агентите на Серж Гнабри за продължаване на контракта му. Настоящият договор на крилото с клуба изтича през 2023 г. Той започна силно сезона под ръководството на новия мениджър Юлиан Нагелсман, като вкара 3 гола и даде 3 асистенции във всички турнири досега.
По-рано миналата седмица от баварския клуб анонсираха преподписването на Леон Горецка, който последва своя партньор в халфовата линия Джошуа Кимих, сложил подписа си под нов договор с Байерн през август.

Точно като наскоро преподписалите Кимих и Горецка, Гнабри е роден през 1995 г., и също като Кимих премина през Щутгарт в ранните години от кариерата си. Двамата са сърцето на халфовата линия на Байерн и разбирателството помежду им е ключово за играта на баварския колос. При подписването си Горецка изрази задоволството си, че средата в Байерн за него е не само много професионална, но и приятелска.

Преминалият и през Арсенал Серж Гнабри е много високо оценяван от ръководството на мюнхенци. Крилото е основен футболист при няколко различни треньора и подписа му е приоритет за директорите на „Алианц арена“. Другият играч на когото се очаква да бъде предложен нов договор е Никлас Зюле.