Защитникът на Байерн Мюнхен - Нусаир Мазрауи, е диагностициран с перикардит (възпаление на външната обвивка на сърдечния мускул), съобщиха от клуба. Мароканският национал не тренира с отбора и все още не ясно колко време ще се възстановява.
 
По време на Световното първенство в Катар Мазрауи даде положителна проба за коронавирус. Според лекарите перикардитът е следствие от тежко прекаран COVID-19. След завръщането му в Мюнхен прегледът е показал, че футболистът има леко възпаление на перикарда. След направените кръвни изследвания е било решено да му се даде един месец пълна почивка без никаква физическа активност. След това Мазрауи ще се подлага на тестове, които ще помогнат да се определи готовността му да поднови тренировки, но лекарите не се наемат да определят срок на възстановяване. 

Именно заболяването на Мазрауи ускори трансфера на Дани Блинд в Байерн. Преди това беше планирано мароканецът да играе като ляв бек след контузията на Лука Ернандес. Когато стана ясно, че Мазрауи отпада за повече от месец, ръководството на Мюнхен реши да подпише договор с Блинд.