Ръководството на Байерн Мюнхен се закани, че в бъдеще ще обръща повече внимание на привличането на големи таланти от чужбина, а това обещание определено вече се изпълнява.

Поредното ново талантливо попълнение на тима ще бъде 16-годишният американец Тейлър Буут, който играе за Реал Солт Лейк Сити и за националния отбор до 17 години.

Буут е централен полузащитник, който може да играе както като опорен халф, така и зад нападателя. Футболистът и клубът вече са постигнали споразумение и е нужно само уточняването на формалности преди ФИФА да даде позволение на Буут да заиграе за Байерн.

"Още по-рано от преди трябва да откриваме правилните играчи на трансферния пазар и да ги привличаме", сподели наскоро Карл-Хайнц Румениге.

През лятото Байерн привлече южнокореецът Жеон Воойеон (от Инчеон Юнайтед), холандецът от Фейенорд Джошуа Зиркзее и играчът на Метц Райън Йохансон от Люксембург. През есента пък бе уговорен трансферът на големия шведски талант Алекс Тимос Андерсон, който до лятото ще продължи да играе за Хелзингборг.