Ръководството на Байерн Мюнхен води сериозни преговори за два трансфера. На "Алианц Арена" искат да се подсилят с Шави Симонс от ПСЖ и Йонатан Та от Байер Леверкузен. 

Спортният директор на баварците Макс Еберл много настоява за привличането на нидерландеца, а сделката е подкрепена и от новия треньор Венсан Компани, пише Фабрицио Романо. 20-годишният Симонс игра като преотстъпен от ПСЖ в РБ Лайпциг през миналия сезон. Френският клуб няма желание и сега да го продава, но е отворен към нов наем. 

На "Алианц Арена" обаче ще се опитат да включат и клауза за откупуване към договора му, пишат още медиите в Германия. Интерес към Симонс има и от Барселона, но каталунците смятат, че подобен трансфер за тях ще бъде много труден. 

В същото време разговорите между Байерн и представителите на Йонатан Та са все по-контректни. Баварците предлагат на германския национал заплата в размер на 9 млн. евро на година плюс още три под формата на бонуси. 

28-годишният защитник вече е дал принципно съгласие за трансфер в Байерн. Към него интерес има и от страна на Челси, но се смята, че той предпочита да премине на "Алианц Арена". Та влиза в последната година от договора си с Леверкузен и ще струва около 20 млн. евро. 

Нагласите са, че и Симонс, и Та ще вземат решение за бъдещето си след предстоящото Европейско първенство.