Германският шампион Байерн Мюнхен постигна важна победа в гостуването си на Вердер Бремен с 2:1 в среща от 31-ия кръг на Първа Бундеслига. И трите попадения паднаха през втората част на двубоя, а българският национал Илия Груев-младши се появи като резерва за домакините в 77-ата минута, като именно от него тръгна атаката за гола на бременци.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

Байерн откри резултат в 62-ата минута, когато СадиоМане центрира в наказателното поле, където Джамал Мусиала се опита да нанесе удар, но Никлас Щарк го блокира. Серж Гнабри обаче беше точно до тях и със своя удар успя да открие резултата.

Десет минути по-късно Нусаир Мазрауи пусна пас към резервата Лерой Сане, който с шут по земя подпечата успеха на гостите.

В 77-ата минута Груев замени Кристиан Грос и десет минути след смяната си именно българинът започна контраатаката за почетното попадение на своя тим. Тогава халфът спечели топката в центъра на терена и я подаде на Милош Велкович. Сърбинът пък асистира на Никлас Шмид, който със страхотен шут от много голяма дистанция оформи крайния резултат.

С този успех Байерн зарази първата си позиция, събра 65 точки и дръпна с четири пред втория Борусия Дортмунд, който ще изиграе своя мач от кръга в неделя. Вердер остава 12-и с 35 пункта. В следващия  кръг „баварците“ приемат Шалке 04, докато „бременските музиканти“ гостуват на РБ Лайпциг.