Продължава бъдещето на звездата на германския шампион Байерн Мюнхен Кингсли Коман да е неясно. Преговорите за нов договор с крилото вървят трудно и на този етап не е ясно дали двете страни изобщо ще стигнат до споразумение. Разминаването е породено от разликата в предлаганите от клуба финансови условия и изискванията на футболиста.

Представителите на французина са разочаровани от офертата на Байерн. Те смятат, че Коман трябва да получава 16-17 милиона евро годишно, което е двойно повече от досегашната му заплата.

„Bild“ твърди, че бащата на 24-годишния французин вече е дал разрешение на агента Пини Захави да започне преговори с няколко клуба от Англия.

Захави може да окаже сериозно влияние върху изхода от ситуацията. Той е способен да уреди на Коман трансфер в Манчестър Юнайтед, където крилото ще взима желаната заплата, а в същото време е готов да съдейства на Байерн за намирането на подходящ заместник на световния шампион.

Настоящият контракт на Коман изтича през лятото на 2023 година. През сезона той изигра 29 мача в Бундеслигата, в които отбеляза и 5 попадения.