Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 1:0 в отложен мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Единственият гол на "Алианц Арена" в срещата вкара Рафаел Герейро в началото на втората част. Така баварците се върнаха на победния път, след като отстъпиха на Вердер Бремен с 0:1 в последния кръг от първенството. 

Възпитаниците на Томас Тухел изиграха много силен мач и тотално надиграха своя съперник, който предимно се бранеше. Баварците направиха няколко пропуска, а освен това вратарят на "железните" Фредерик Рьонов се намеси блестящо в някои ситуации. 

С успеха Байерн събра 44 точки и намали изоставането си от лидера Байер Леверкузен на 4 точки. Унион е на 15-о място във временното класиране с 14 точки. 

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Байерн можеше да поведе в 6-ата минута. Тогава Матайс де Лихт засече с глава центриране от корнер на Йозуа Кимих. Фредерик Рьонов успя да избие, а топката се озова в Дайо Упамекано, който опита добавка, но стражът отново се намеси и спаси. 

Баварците продължиха да са по-активният отбор и в 10-ата минута Рьонов изби удар от далечна дистанция на Кингсли Коман. Малко след това диагонален удар на Конрад Лаймер премина покрай вратата. В 18-ата минута Де Лихт отново се извиси и отправи удар след центриране от корнер, но този път не уцели вратата. 

В 23-ата минута домакините направиха още един пропуск. Рафаел Герейро получи отляво, но се забава и изпусна момента за удар. Вместо това португалецът опита пас по земя, който достигна до Коман, а французинът насочи към вратата, но топката мина опасно покрай вратата. Четири минути по-късно Леон Горетцка шутира над вратата от границата на наказателното поле. 

В 34-ата минута Лаймер проби отдясно, стигна до аутлинията и подаде към Герейро на границата на наказателното поле. Левият защитник овладя и отправи удар, който премина над гредата. Десетина минути по-късно Дайо Упамекано стана поредният футболист в защита, който получава контузия. Новото попълнение Ерик Дайър беше по екип на тъчлинията, готов за влизане в игра, но френският защитник даде знак, че може да продължи и остана на терена. 

В продължението на първата част опасен диагонален удар на Сане профуча покрай вратата. Малко след това Горетцка отправи силен удар от около 15 метра. Рьонов не се справи добре и изпусна топката, но успя да изпревари Мусиала, преди германецът да нанесе удар. 

На полувремето Томас Тухел предприе смяна и пусна в игра Ерик Дайър на мястото на получилия травма в края на първата част Упамекано. За англичанина това беше дебют с екипа на германския хегемон. В 46-ата минута Байерн стигна до гол. Хари Кейн нанесе удар в гредата. Топката стигна до Герейро, който шутира силно и прати топката във вратата от 10-12 метра. 

Байерн продължи да атакува и в 55-ата минута Хари Кейн прати топката във вратата за втори път. Лирой Сане беше изведен отдясно в наказателното поле и върна към точката за изпълнение на дузпа, където Кейн насочи във вратата. Голът обаче беше отменен заради засада на Сане. 

В 65-ата минута Джамал Мусиала проби през центъра и отправи удар от около 20 метра, с който Рьонов се справи. Седем минути по-късно Унион застраши сериозно вратата на Мануел Нойер за първи път в мача. Първоначално Кевин Бееренс не успя да засече центриране отдясно. Топката се озова в Андрас Шефер, който също опита удар от близка дистанция, но Нойер се справи. 

В 75-ата минута се стигна до меле между двата отбора, след като Лирой Сане се опита да изпълни тъч, но треньорът на Унион Ненад Биелица не му позволи да вземе топката. Последва сблъсък между двамата, при който хърватският специалист удари футболиста през лицето. След това се намесиха и част от останалите футболист. Главният рефер Франк Виленборг показа директен червен картон на наставника на "железните". 

В 81-ата минута пред баварците се откри нов шанс за гол. Герейро центрира в наказателното поле, където Горетцка отправи опасен удар с глава, но топката премина опасно покрай вратата. Четири минути след това Рьонов не успя да улови центриране към далечната греда за Кейн. Англичанинът обаче не успя да се ориентира добре, за да прати топката във вратата. 


Байерн - Унион 1:0

1:0 Рафаел Герейро (46)

Байерн: Мануел Нойер, Конрад Лаймер, Дайо Упамекано, Матайс де Лихт, Рафаел Герейро, Йозуа Кимих, Леон Горетцка, Джамал Мусиала, Кингсли Коман, Лирой Сане, Хари Кейн

Треньор: Томас Тухел 

Унион: Фредерик Рьонов, Робин Кнохе, Кевин Фогт, Диого Лейте, Кристофер Тримел, Робин Гозенс, Алекс Крал, Люка Тусар, Яник Хаберер, Бенедикт Холербах, Кевин Фоланд

Треньор: Ненад Биелица