Байерн Мюнхен сътрудничи на властите във връзка с предполагаеми нарушения на закона за минималната работна заплата в Германия, заяви изпълнителният директор на клуба Оливер Кан.

"Разбира се, ние напълно си сътрудничим с властите по този въпрос. В наш интерес е тези неща да бъдат напълно изяснени", каза Кан пред ДПА.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

Според информации бивши и настоящи членове на ръководството на Байерн са разследвани за предполагаеми нарушения при плащанията на треньорите в клубната академия. Бивши треньори в клуба твърдят, че са работили повече от позволените часове в рамките на почасова работа за 450 евро.

Телевизия WDR съобщи, че централната митническа служба на Мюнхен ръководи разследването от името на местна прокуратура. Нито една от службите не потвърди разследването, но говорител на митническата служба каза пред ДПА, че е нормално за акционерните дружества като Байерн първо да се проучат шефовете на клуба.

Байерн не е първият клуб от Бундеслигата, изправен пред подобни обвинения. Офисите на баварския съперник Аугсбург бяха претърсени от властите през лятото за начини на плащане за треньори, които не работят на пълен работен ден.