Байерн Мюнхен победи Гройтер Фюрт с 4:1 у дома в мач от Бундеслигата. Победата не дойде лесно за баварците, които се намират в явна криза, след като гостите водеха на почивката с гол на Бранимир Хргота в 43-ата минута. В началото на втората част Роберт Левандовски изравни, а малко след час игра Себастиан Грийсбек си отбеляза автогол. Отново Левандовски се разписа в 82-ата минута, а в продължението на мача Ерик-Максим Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1.

С успеха Байерн събра 55 точки и продължава да бъде лидер във временното класиране, а Гройтер Фюрт е на дъното.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Двубоят започна с домакински натиск, но баварците трудно създаваха нещо сериозно пред вратата на Андреас Линде. В 43-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Зад топката застана Бранимир Хргота, който с брилянтен удар вкара за 0:1.

Байерн стигна до изравнителен гол в началото на втората част. Роберт Левандовски беше най-съобразителен при една избита топка и вкара за 1:1.

В 62-ата минута домакините поведоха. Себастиан Грийсбек опита да изчисти топката след центриране в пеналтерията, но прати кълбото в собствената си врата. Девет минути по-късно гредата спаси Байерн, след като шут на Марко Майерхофер срещна страничния стъбл.

Байерн Гройтер Фюрт

Шампионите продължиха да диктуват случващото се на терена и в 82-ата минута стигнаха до трети гол. Никлас Зюле засече центриране от корнер и намери Левандовски, който от няколко метра не сбърка за 3:1.

В продължението на мача Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1. Камерунецът се разписа отблизо след пас на Серж Гнабри.