Германският шампион Байерн Мюнхен си върна лидерската позиция в Бундеслигата, след като в среща от 30-ия кръг се наложи с 2:0 над последния в таблицата Херта Берлин.  Серж Гнабри откри резултата в 69-ата минута, а Кингсли Коман удвои преднината на шампионите 10 минути по-късно.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Байерн започна с доминацията още от първата минута, а първата възможност за гол се откри пред Садио Мане. Сенегалец получи топката около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му излезе в аут.

Пет минути по-късно играчите на Байерн искаха дузпа заради падане на Коман, но съдията не реагира.

Пет минути преди края на първата част вратарят на Херта Оливер Кристенсен спаси сериозно положение на Серж Гнабри само няколко секунди, след като изстрел от Коман беше отново избит от стража.

Картината не се промени и през второто полувреме и в 69-ата минута Гнабри с глава от 10-ина метра прати топката във вратата, след като преди това Йозуа Кимих беше изсипал топката.

Нов пас на Кимих гарантира успеха 10 минути по-късно, след като топката стигна до Коман. Французинът с шут от границата на наказателното поле прати топката за втори път в мрежата на столичани.

По този начин четири кръга преди края на първенството баварците събраха 62 точки, с 1 пред Борусия Дортмунд, който слиза на 2-ата позиция. Берлинчани изглеждат пък като първи претендент за изпадане с 22 точки на последното 18-о място.