Германският шампион Байерн Мюнхен размаза Бохум с гръмкото 7:0 в среща от петия кръг на германската Първа Бундеслига. Над всички в срещата бе звездата на баварците – Хари Кейн, който се отчете с първия си хеттрик за новия си отбор (12’, 56-дузпа, 88) и две асистенции, като беше и в основата и на седмия гол за своя отбор.

Домакините поведоха още в четвъртата минута, когато Ерик Максим Чупо-Мотинг се разписа. Тогава Хари Кейн изведе Алфонсо Дейвис по лятото крило, а той намери камерунеца сам на празна врата, който не сгреши – 1:0.

Осем минути по-късно Байерн удвои преднината си чрез поредното попадение на Кейн. Този път той беше точен с десния крак, след като преди това топката стигна до него след щастлив рикошет.

Баварците направиха резултата класически още в 28-ата минута. Тогава Кингсли Коман шутира, но се получи рикошет в играч на Бохум и топката излезе в ъглов удар. Йосуа Кимих центрира, а Матайс Де Лихт се извиси и заби с глава за 3:0.

Снимки: Gulliver/GettyImages
62 снимки

Головете не спряха и в 38-ата минута Сане се отчете с попадение след хубаво подаване на Кейн – 4:0.

Германският първенец не смяташе да спира и през втората част, след като в 54-тата Хари Кейн реализира от бялата точка - 5:0.

Появилият се от пейката Матис Тел също се разписа в 81-ата минута за 6:0, а крайният резултат бе оформен от Кейн две минути преди края на редовното време, който се възползва от подаване на Нусаир Мазрауи, за да завърши своя първи хеттрик в германския футбол.

По този начин Байерн излезе начело в класирането с 13 точки, докато Бохум е 14-и с три пункта. В следващия кръг баварците гостуват на РБ Лайпциг, но преди това имат мач за Купата на Германия срещу третодивизионния Пройсен Мюнстер. За Бохум предстои домакинство на Борусия Мьонхенгладбах.

Останалите резултати:

Аугсбург - Майнц 05 2:1

Борусия Дортмунд - Волфсбург 1:0

Борусия Мьонхенгладбах - РБ Лайпциг 0:1

Унион Берлин - Хофенхайм 0:2