Германската футболна федерация отхвърли жалбата на Фрайбург след объркването със смените на двубоя с Байерн Мюнхен от 28-ия кръг на Бундеслигата. Байерн спечели гостуването си с 4:1, но в 86-ата минута на мача за няколко секунди отборът игра с 12 футболисти на терена.

След отхвърлянето на жалбата на Фрайбург, авансът на шампионите на върха във временното класиране пред втория Борусия Дортмунд остава 9 точки. Според решението на централата, вината за объркването не е на Байерн, а на служебните лица, ангажирани с провеждането на срещата.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Недоразумението се получи между служители на клуба и четвъртия рефер на мача при извършване на смяна, когато на информационното табло бе посочен грешен номер за Кингсли Коман. Съответно той не напусна терена в продължение на 16 секунди.

По правилата на Германската футболна федерация, ако отбор използва нерегламентирано даден играч, тимът се наказва със служебна загуба с 0:2.

„Спортният съд на централата реши, че Байерн Мюнхен не може да бъде винен за ситуацията. По-скоро става дума за грешка на служебните лица, че 12-и играч получава правото да влезе на терена и мачът продължава“, се казва в становището от федерацията.