Шампионът Байерн Мюнхен надделя с 3:2 над гостуващия Кьолн в последната среща от втория кръг на германското футболно първенство.

Така баварците постигнаха първа победа в Бундеслигата под ръководството на новия си старши треньор Юлиан Нагелсман и с 4 точки се доближиха на 2 от лидера Волфсбург.

Кьолн пък допусна първа поражение в кампанията и остана с 3 точки.

След равностойно първо полувреме с малко положения двата отбора си размениха по две бързи попадения в началото на втората част.

Роберт Левандовски откри резултата за домакините в 50-ата минута, след като засече от границата на малкия пеналт ниско подаване на Джамал Мусиала от ляво. Така полският голмайстор се разписа в 12-и пореден мач на Байерн за първенство.
Девет минути по-късно Серж Гнабри удвои след асистенция от дясна на Томас Мюлер.

В следващата атака Антони Модест намали с глава след центриране от ляво на Йонас Хектор, а след още две минути Марк Ут засече с шпагат от десетина метра подаване от дясно на Кингсли Ехизибуе.

Байерн все пак стигна до успеха с второ попадение на Гнабри в 71-ата минута . Той вкара с хубав удар от десния ъгъл на наказателното поле след пас на Йозуа Кимих.

Малко по-късно удар на Левандовски облиза напречната греда, а в 86-ата минута изстрел на поляка с глава беше спасен от вратаря Тимо Хорн.