Байерн Мюнхен измъкна точка от гостуването си на РБ Лайпциг в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят на "Ред Бул Арена" завърши 2:2, а домакините изпусаха аванс от два гола. Лоис Опенда откри резултата в 20-ата минута, а шест по-късно Кастело Лукеба удвои. През втората част Хари Кейн намали от дузпа в 57-ата минута, а в 70-ата Лирой Сане изравни. 

Баварците изиграха изключително слабо първо полувреме, в което домакините наказаха грешките на своя съперник. Емил Форсберг пропусна да се разпише, след като Свен Улрайх му подари топката, но шведът не намери опразнената врата. В същото време хората на Томас Тухел не създадоха почти нищо интересно в атака. В началото на втората част гостите получиха дузпа, след като топката срещна лакътя на Бенямин Хенрихс при изпълнение на пряк свободен удар, а попадението на Кейн от бялата точка даде импулс на отбора. Баварците създадоха няколко добри положения за гол, като реализираха едно, а в добавеното време на мача и двата отбора имаха по един шанс да стигнат до успеха. 

Байерн заема трето място във временното класиране с 14 точки, докато Лайпциг е с точка по-малко. 

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Двубоят започна динамично, като още в 3-ата минута баварците имаха отлична възможност да поведат. Хари Кейн с прецизен пас изведе Джамал Мусиала сам срещу Янис Бласвих, но вратарят спаси удара на германския национал. В 12-ата минута гостите изпълниха заучено корнер, като топката стигна до Алфонсо Дейвис на гранциата на наказателното поле. Канадецът опита удар, който беше блокиран. "Биковете" опитаха да организират контраатака, като Ксавер Шлагер пусна извеждащ пас за Шави Симонс. Нидерландецът беше изпреварен от Свен Улрайх, който обаче сбърка и подари топката на Емил Форсберг. Нападателят опита да намери опразнената врата, но стреля в аут. 

В 20-ата минута Лайпциг поведе в резултата. Дайо Упамекано изпусна Лоис Опенда, който беше изведен от Ксавер Шлагер. Белгиецът успя да се измъкне и от Ким, навлезе в наказателното поле и преодоля Улрайх за 1:0. 

В 26-ата минута домакините шокираха баварците с втори гол. Шлагер центрира от корнер, а Улрайх излезе неразчетено и се размина с топката. Конрад Лаймер също не успя да изчисти, а Опенда свали за Кастело Лукеба, който от няколко метра вкара за 2:0. 

В 43-ата минута Шави Симонс със страхотен пас изведе Опенда сам срещу вратаря. Белгиецът навлезе в наказателното поле, преодоля Улрайх, който го фаулира. Домакините очакваха да получат дузпа, но вместо това беше отсъдена засада на първия голмайстор в срещата. 

В добавеното време на срещата гостите организираха добра атака. Лаймер напредна отдясно и подаде към Лирой Сане. Десетката навлезе към наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но прати топката над вратата. 

На полувремето Томас Тухел извърши две смени. Той замени Леон Горетцка и Кингсли Коман с Рафаел Герейро и Матис Тел. Втората част започна равностойно. В 54-ата минута Байерн получи право да изпълни пряк свободен удар на около 25 метра от вратата. Лирой Сане шутира, като топката срещна лакътя на Бенямин Хенрихс, който беше част от стената, а тя се намираше в наказателното поле. След намесата на ВАР баварците получиха дузпа. Зад топката застана Хари Кейн, който с удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:1. 

След час игра Байерн можеше да стигне до изравнителен гол. Рафаел Герейро отне топката от Шлагер пред наказателното поле и опита удар в долния ляв ъгъл, но топката премина опасно покрай вратата. Гостите продължиха да са по-активния отбор след попадението и в 67-ата минута Матис Тел се озова на стрелкова позиция. Младият французин получи пред наказателното поле, намери коридор и отправи удар, който Бласвих успя да отрази. 

Баварците изравниха в 70-ата минута. Тогава възпитаниците на Томас Тухел организираха страхотна контраатака след изпълнение на корнер в тяхното наказателно поле. Топката се озова в Джамал Мусиала, който не беше спрян от Мохамед Симакан. Офанзивният халф напредна и с чудесен пас изведе Лирой Сане сам срещу вратаря, а германецът с хладнокръвен удар вкара за 2:2. 

В продължението на мача гостите можеше да стигнат и до победата. Лирой Сане проби отдясно и подаде към Хари Кейн. Нападателят центрира меко към далечната греда, където Ерик-Максим Чупо-Мотинг отправи удар с глава, но Бласвих спаси. Минута по-късно Бенямин Шешко беше изведен сам срещу Улрайх, но вратарят предвидливо излезе и с крак успя да избие топката на словенеца, в момента, в който се опита да го преодолее. 


РБ Лайпциг - Байерн 2:2

1:0 Лоис Опенда (20)

2:0 Кастело Лукеба (26)

2:1 Хари Кейн (57-дузпа)

2:2 Лирой Сане (70)

РБ Лайпциг: 21. Янис Бласвих, 2. Мохамед Симакан, 39. Бенямин Хенрихс, 23. Кастело Лукеба, 22. Давид Раум, 20. Шави Симонс, 44. Кевин Кампл, 24. Ксавер Шлагер, 10. Емил Форсберг, 9. Юсуф Поулсен, 17. Лоис Опенда

Треньор: Марко Розе

Байерн: 26. Свен Улрайх, 27. Конрад Лаймер, 2. Дайо Упамекано, 3. Ким Мин-Джае, 19. Алфонсо Дейвис, 6. Йозуа Кимих, 8. Леон Горетцка, 10. Лирой Сане, 42. Джалам Мусиала, 11. Кингсли Коман, 9. Хари Кейн 

Треньор: Томас Тухел