Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 3:0 в дербито на 22-ия кръг на Бундеслигата. Точни за успеха на баварците бяха Ерик-Максим Чупо-Мотинг (31), Кингсли Коман (40) и Джамал Мусиала (45+1). 

С успеха баварците си върнаха първата позиция, като имат 46 точки. С толкова е и вторият Борусия Дортмунд. Унион Берлин остава трети с три точки по-малко. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Maчът започна при тежки атмосферни условия и силен снеговалеж в Мюнхен. В 5-ата минута дойде първото чисто положение за домакините. Алфонсо Дейвис пусна отлична топка към Ерик Максим Чупо-Мотинг, който подаде в наказателното поле към Леон Горетцка, но ударът му бе блокиран. Десет минути след това камерунският нападател отново отправи удар, но прави във Фредерик Рьонов. 

След половин час игра Томас Мюлер засече центриране на Кингсли Коман, но Рьонов успя да избие. Отново Кингсли Коман центрира добре и Ерик Максим Чупо-Мотинг надскочи защитата на Унион, като отбеляза с глава за 1:0. 

В 40-ата минута Мюлер пусна извеждащ пас за Коман. Французинът надбяга защитата, преодоля Рьонов и вкара за 2:0. Всякаква интрига приключи в края на полувремето. Томас Мюлер успя да достигне топка на аутлинията и подаде успоредно на вратата, където Джамал Мусиала засече от близко разстояние с десния край и отбеляза трети гол за баварците.

В началото на втората част Алфонсо Дейвис не успя да се разпише сам срещу вратаря. В 58-ата минута Унион пропусна най-добрата си възможност за гол. Шут на Шералдо Бекер мина на сантриметри от вратата. 

В 65-ата минута Садио Мане се завърна в игра след лечение на контузия, като замени Чупо-Мотинг. В 71-ата минута сенегалецът намери Мюлер на отлична позиция, но нападателят не успя да се разпише. Малко след това Мане и Алфонсо Дейвис комбинираха чудесно, но канадският национал бе отказан с нова феноменална изява на Фредерик Рьонов.