Байерн Мюнхен за няколко дни се оказа като един от най-активните грандове на трансферния пазар. Тимът взе бранителя Бенжамен Павар от Щутгарт (ще пристигне през лятото), а все по-усилено се говори за Калъм Хъдсън-Одой от Челси и Люка Ернандес от Атлетико Мадрид като нови имена в състава на Нико Ковач.

Баварците винаги са били известни с това, че прибират най-силните играчи на противници си в Бундеслигата, като по този начин ги "обезкървяват".Примерите през годините са цял куп - Нойер от Шалке 04, Балак, Зе Роберто и Лусио от Байер Леверкузен, Мирослав Клозе от Верде Бремен, Роберт Левандовски, Марио Гьотце и Матс Хумелс от Борусия Дортмунд, Лукас Подолски от Кьолн, Марио Манджукич от Волфсбург и още, и още...

От 2000 г. насам няма сезон, в който Байерн да не пазарува от свой "съсед". Или общо това прави разходи на стойност 395 млн. евро

В момента обаче се забелязва и друга любопитна тенденция. Баварците опитват да подмладят състава си. Големите звезди на тима са около 30-те години -  Рибери (35 г.), Робен (34 г.), Левандовски (30 г.), Боатенг (30 г.), Рафиня (33 г.), Нойер (32 г.), Мюлер (29 г.).

23-годишният Павар влиза в потока на момчета като Леон Горецка (23 г.), Алфонсо Дейвис (18 г.), Кингсли Коман (22 г.), Никлас Зюле (21 г.), Серж Гнабри (21 г.) и Ренато Санчес (23 г.).

Байерн продължава да поддържа политиката на покупки от местните съперници. А младостта е определящият фактор при всички сделки. 

Байерн Мюнхен и модерната визия за бъдещето