Отборът на Вердер Бремен допусна тежка домакинска загуба от шампиона Байерн Мюнхен с 1:3 в мач от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Леон Горецка откри в 22-ата, а Серж Гнабри удвои в 35-ата минута. Роберт Левандовски оформи класиката в 67-ата, а Никлас Фюлкруг вкара почетното попадение за домакините в 86-ата минута. 

Gulliver/GettyImages
47 снимки

"Баварците" не оставиха колебания за това кой отбор е по-класния и беше абсолютен господар на терена през всичките 90 минути. Звездата на тима Роберт Леванодвски удари три греди, а съотборниците му изпуснаха и още редица чудесни ситуации за гол. Полякът пък се изравни на второ място в класацията за най-много голеве в Бундеслигата с Клаус Фишер, а пред него е само Герд Мюлер с 365 попадения.

С тази победа Байерн увеличи преднината си на върха на пет точки пред втория РБ Лайпциг, който обаче играе утре. Вердер остава 12-и с актив от 30 точки. За "баварците" предстои домакинство на Лацио в мач-реванш от 1/8-финаите в Шампионската лига, като първата среща в Рим бе спечелена с 4:1, апрез уикенда домакинстват на Щутгарт. "Зелено-белите" пък приемат Волфсбург в следващия кръг на първенството. 

КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Първият удар към една от двете врати дойде в шестата минута, когато Лудвиг Аугустинсон стреля от границата на наказателното поле, но без проблеми за Мануел Нойер, който улови уверено. 

Минута след това гостите организираха бърза атака, като Томас Мюлер комбинира със Серж Гнабри пред пеналта и шутира силно, но на сантиметри над напречната греда на Иржи Павленка. 

В 15-ата минута Алфонсо Дейвис центрира остро отляво в наказателното поле, но Гнабри се размина с топката малко пред голлинията. 

Пет минути по-късно пък Джошуа Кимих пробва труден изстрел от въздуха от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя точно над напречната греда.

В 22-ата минута "баварците" поведоха. Кимих центрира от корне в наказателното поле, където Мюлер отклони топката с глава към задната греда, където Максимилиан Егещайн закъсня да покрие Леон Горецка, който с глава не остави шансове на Павленка - 0:1. 

Минута след това пред Мюлер се откри отличен шанс да удвои преднината на тима си, но изстрелът му се оказа неточен.

В 26-ата минута Гнабри засече с глава центриране от фланга, но и той не бе точен с отиграването си. 

В 35-ата минута отново Гнабри получи шанс да отбележи попадение, след като бе изведен отляво в наказателното поле и опита центриране, което обаче се превърна в удар, който се отби от лявата греда на Павленка, който замалко не си отбеляза и автогол, след като кълбото се отби от страничния стълб. В крайна сметка бе отсъдена и засада на германския национал. 

Само минутка след това Байерн все пак вкара второ попадение и то след красива атака. Бенжамин Павар намери Левандовски, който отклони за Горецка. Той пък с едно докосване намери Мюлер. Бившият германски национал бързо изведе Гнабри отляво в наказателното поле, а бившият играч на Вердер бе безкомпромисен отблизо за 0:2. 

Втората част започна в по-спокойно темпо, без опасности за двамата вратари. 

В 53-ата минута домакините имаха основания за дузпа, след като нападателят на тима Джош Сарджант падна в наказателното поле, след като Жером Боатенг го ритна леко отзад, но главният съдия подмина ситуацията. Системата ВАР също не се намеси. 

Минута след това "баварците" удариха греда. Кингсли Коман центрира отляво в наказателното поле, където Левандовски се извиси и стреля с глава, но топката се отби от лявата греда на Павленка, който след това улови. 

В 57-ата минута гредата отново спаси Вердер от трето попадение в тяхната врата. Защитата на тима показа слаба концентрация за пореден път в срещата. Мюлер пусна пас по земя отдясно в наказателното поле за Левандовски, който овладя и стреля, но Павленка спаси с крак. Въпреки че имаше петима футболисти на "зелено-белите" около поляка, нападателят все пак успя да стигне до топката и направи добавка, но този път ударът му се отби от напречната греда. 

Седем минути по-късно удар на Милот Рашица от дистанция прелетя високо над вратата.  

В 66-ата минута Левандовски отново надскочи бранител на домакините след центриране в наказателното поле и стреля с глава, но Павленка изби в корнер. След неговото изпълнение обаче се стигна до трети гол за гостите. Кимих центрира от корнер в наказателното поле, където топката се отби от рамото на Горецка, а след това и от крака на Лудвиг Аугустинсон. Така тя попадна в Леванодвски, който на празна врата не сбърка за 0:3. 

В 79-ата минута Левандовски удари греда за трети път, след като удърът му от границата на пеналтерията се отб от десния страничен стълб на Павленка. 

Домакините стигнаха до почетно попадение в 86-ата минута, когато Сърджент изведе сам срещу Нойер Милот Рашица, който напредна на скорост, влезе в наказателното поле и стреля, но капитанът на Байрен спаси. Резервата Никлас Фюлкруг обаче притича бързо и напарви точна добавка за 1:3.  

До края на двубоя и двата отбора имаха по няколко атаки, които обаче не доведоха до нов гол и срещата приключи при същия резултат.


FT | ВЕРДЕР БРЕМЕН – БАЙЕРН МЮНХЕН 1:3

0:1 Леон Горецка 22'

0:2 Серж Гнабри 35'

0:3 Роберт Левандовски 67'

1:3 Никлас Фюлкруг 86'

Стартови състави на двата отбора:

ВЕРДЕР БРЕМЕН (3-4-2-1): 1. Иржи Павленка – 36. Кристиан Грос, 18. Никлас Мойсандер ), 21. Омер Топрак – 23. Тиодор Гебре Селасие, 35. Максимилиан Егещайн, 6. Кевин Мьохвалд, 5. Лудвиг Аугустинсон – 20. Романо Шмид, 7. Милот Рашица – 19. Джош Сарджънт

Старши треньор: Флориан Кохфелдт

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1): 1. Мануел Нойер ) – 19. Алфонсо Дейвис, 21. Люка Ернандес, 17. Жером Боатенг, 5. Бенжамин Павар – 18. Леон Горецка, 6. Джошуа Кимих – 29. Кингсли Коман, 25. Томас Мюлер, 7. Серж Гнабри – 9. Роберт Левандовски

Старши треньор: Ханс-Дитер Флик


Главен съдия: Мануел Графе, Германия

Стадион: „Васерщадион“, Бремен, Германия