Разходите на Байерн за 2022-2023 г. възлизат на отчетените 145 милиона евро, което ги оставя без желание да увеличат драстично разходите през следващата кампания, въпреки предпочитанията им за по-добър номер 9. Докато отборът на Юлен Нагелсман е на върха в Бундеслигата и има предимство пред Пари Сен Жермен в мача от 1/8 на Шампионската лига, на моменти му липсваше класният централен нападател Роберт Левандовски в предни позиции след преминаването му в Барселона през лятото.

Според германското издание BILD, вътрешен анализ, извършен от Байерн, е посочил Хари Кейн като идеалния нападател за привличане, като се има предвид очевидното му качество на елитно ниво и отказа му да подпише нов договор с "шпорите" извън сегашния си контракт, който изтича през 2024 г. Смята се обаче, че 29-годишният футболист ще отдели време за решение, което може да включва изпълнението на договора му докрай.

Съобщава се, че тази възможност е по-вероятна, отколкото "шпорите" да продадат нападателя на топ конкурента си Манчестър Юнайтед, който също имат сериозен интерес към Кейн. Смята се, че гигантите от Бундеслигата ще се радват да изчакат до 2024 г., ако това им позволи да осигурят безплатен трансфер на английския национал, който постави рекорд за най-много попадения в историята с екипа на Тотнъм.