Байерн записа четвърта поредна победа в Бундеслигата. Баварците разбиха с 5:0 Вердер Бремен като гости в мач от четвъртия кръг на германското първенство. Над всички в срещата беше Майкъл Олисе. Лятното попълнение в състава на Венсан Компани се отличи с два гола, а към тях добави и две асистенции. По веднъж се разписаха Джамал Мусиала, Хари Кейн и Серж Гнабри. 

С успеха баварците събра 12 точки и са лидери във временното класиране. Отборът израща страхотна седмица, след като във вторник разби Динамо Загреб с 9:2 в Шампионска лига. "Бременските музиканти" са десети с пет точки. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Треньорът на Байерн Венсан Компани трябваше да прави промяна в своя състав още преди началото на мача. Мануел Нойер беше заявен да стартира под рамката, но по време на загрявката усети дискомфорт в бедрото и вместо него на вратата се появи Свен Улрайх. 

Първата добра възможност за гол се откри пред баварците като удар на Конрад Лаймер се отби в гредата. Гостите продължиха да доминират и в 23-ата минута поведоха. Тогава Алфонсо Дейвис пресече подаване и намери Хари Кейн. Англичанинът изведе Майкъл Олисе сам срещу вратаря и французинът вкара за 0:1. 

Байерн продължи да търси още голове и удвои аванса си 9 минути след това. Олисе получи отдясно и елегантно елиминира четирима играчи на Вердер, след което подаде към Джамал Мусиала, който от няколко метра нямаше как да сбърка за 0:2. 

В 54-ата минута Вердер можеше да намали изоставането си, но Дайо Упамекано изчисти топката от голлинията. Три минути след това баварците вкараха трети гол. Олисе и Кейн размениха подавания в наказателното поле, а англичанинът с удар в десния ъгъл се разписа. 

След час игра Байерн стигна до четвърти гол. Серж Гнабри върна към Олисе, а офанзивният футболист с елегантен удар от десетина метра прати топката в горния десен ъгъл - 0:4. 

Пет минути след това баварците реализираха и пети гол. Гнабри проби отляво, навлезе навътре и с премерен удар матира вратаря.