Байерн Мюнхен постигна много важна победа по пътя към титлата в Бундеслигата. Баварците сразиха с 4:1 като гости една от приятните изненади през този сезон Фрайбург. Двубоят беше от 28-ия кръг на първенството. Леон Горетцка се завърна с гол, откривайки резултата в 57-ата минута. Малко след това Нилс Петерсен изравни, но с голове на Серж Гнабри (73), Кингсли Коман (82) и Марсел Забитцер (90+6) шампионите стигнаха до успеха.

Срещата обаче беше белязана от куриоз, след като за около 20 секунди след третия гол за мюнхенци те се оказаха на терена с един човек повече. Кингсли Коман трябваше да бъде сменен от Марсел Забитцер, но се стигна до объркване и французинът не напусна. Така Байерн заигра с 12 души, което бързо беше установено. Последва спиране на играта за няколко минути, суетене и размисъл от рефера какво да прави при такава ситуация, но в крайна сметка не последва никаква санкция за нарушилия правилата тим, а играта беше подновена с Толисо вече извън игрището.

„Червените” събраха 66 точки и са лидери във временното класиране, докато Фрайбург е 5-и с 45 точки.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Двубоят започна с очакван баварски натиск. В 9-ата минута започналият като титуляр за първи път от края на миналата година Леон Горетцка опита удар, който не затрудни Марк Флекен. В 27-ата минута Танги Нианзу отправи удар с глава, който беше неточен.

В 41-ата минута Упамекано напредна и отправи шут, който не намери целта.

В 57-ата минута Байерн поведе. Йозуа Кимих центрира от пряк свободен удар, а Горетцка е оказа най-съобразителен и с глава порази целта за 0:1.

Шест минути по-късно домакините изравниха. Кристиан Гюнтер намери Нилс Петерсен в наказателното поле и нападателят наказа бившия си отбор с удар в левия ъгъл. Малко преди това звездата на Байерн Роберт Левандовски беше заменен от Джамал Мусиала.

В 73-ата минута шампионите отново поведоха. Люка Ернандес проби отляво и намери Серж Гнабри около дузпата. Нападателят отправи прецизен удар за 1:2.  

В 82-ата минута Кингсли Коман реши всичко в мача. Французинът напредна отляво и с мощен шут в левия ъгъл вкара за 1:3.

Дълбоко в добавеното време Марсел Забитцер оформи крайния резултата с първия си гол за Байерн. Гнабри беше изведен сам срещу Флекен, но нидерландецът спаси. Топката остана в гостите, като Гнабри намери Забитцер, който не сбърка с удар от средна дистанция.