Байерн Мюнхен официално представи новите попълнения Ерик Максим Чупо-Мотинг и Буна Сар. Двамата се присъединиха към клуба в последния ден на трансферния прозорец. Нападателят пристигна като свободен агент от Пари Сен Жермен, а десният бек беше закупен от Марсилия.

“Супер щастлив съм, всичко стана много бързо. Огромна чест е да играя за толкова голям клуб. За мен Роберт Левандовски е най-добрият нападател в света, но нито един нападател не може да изиграе всички мачове. Достатъчно самоуверен съм да кажа, че мога да помогна на отбора с качествата си. Много съм горд да съм тук. Имах и други интересни предложения, но когато дойде това от Байерн, за мен беше голяма чест, това е настоящият победител в Шампионската лига", заяви 31-годишният Чупо-Мотинг.

"Дали трансферът ще ми помогне за място в националния отбор? Разбира се, че това е клуб, който привлича голямо внимание като настоящ европейски шампион. Аз обаче ще трябва да се представям добре на терена. Не съм под напрежение. Удоволствието и гордостта от това, че съм тук са големи. Това е добра стъпка на моята възраст. Ще давам най-доброто от себе си и ще работя усърдно, за да се подобрявам и да помагам на отбора”, заяви 28-годишният Сар.