Ръководството на Байерн Мюнхен е изпратило последната си оферта за капитана на Тотнъм Хари Кейн. Според Флориан Плетенберг предложението на баварците е за над 100 млн. евро с включени бонуси. 

Шефовете на "Забенер Щрасе" очакват отговор от колегите си от Лондон в следващите часове. Вече стана ясно, че германският шампион е дал ултиматум на Даниел Леви да приеме или отхвърли офертата до полунощ днес. 

Байерн вече прати две оферти за Хари Кейн, които бяха отхвърлени. В понеделник изпълнителният директор Ян-Кристиян Дреезен и Марко Непе се срещнаха с Леви в Лондон, като според източници от Германия и Англия тримата са имали ползотворен разговор. 

Английският нападател е трансферна цел №1 на баварците това лято. На "Алианц Арена" обаче искат да знаят до тази вечер дали трансферът ще се осъществи или ще трябва да се насочат към другите си опции за нов централен нападател, сред които са Рандал Коло Муани, Виктор Осимен и Душан Влахович. 

Ако сделката се осъществи, то Хари Кейн ще се превърне в най-скъпия входящ трансфер в историята на Байерн. До момента рекордът се държи от Люка Ернандес, който беше привлечен от Атлетико Мадрид за 80 млн. евро.