Байерн Мюнхен завърши наравно 1:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах в дербито на 4-ия кръг на Бундеслигата. Баварците изиграха много силен мач, но бяха спрени от страхотния вратар на „жребчетата” Ян Зомер. Маркюс Тюрам даде аванс на гостите, а Лирой Сане изравни.

Швейцарският страж се отличи с цели 20 спасявания, а два гола на шампионите бяха отменени.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Байерн остава на върха във временното класиране с 10 точки, колкото има и Унион Берлин. Гладбах е шести с две точки по-малко.

Баварците можеше да водят след 2 минути игра, но Зомер майсторски успя да спаси удар с глава на Дайо Упамекано. Последваха два пропуска на Лирой Сане, който първо стрела над вратата, а след това и с глава не намери очертанията на вратата.

В 36-ата минута Томас Мюлер пусна успореден пас за Садио Мане, който засече във вратата, но след преразглеждане с ВАР беше отсъдена засада на сенегалеца. Три минути след това отново гол на африканеца не беше засечен и отново заради засада.

В 43-ата минута „жребчетата” нанесоха своя удар. Кристоф Крамер отне топката и организира отлична контраатака, при която изведе Тюрам сам срещу Мануел Нойер и французинът не сбърка.

Втората част започна с опасен удар с глава на Мюлер. В 60-ата минута Зомер отрази шут на Сане. В 72-та минута швейцарецът се намеси след удар на Гнабри, а малко след това и на Мюлер.

Натискът на Байерн даде резултат в 83-ата минута, когато Джамал Мусиала намери Сане на дузпата, а офанзивният халф с прецизен удар не остави шансове на Зомер.

До края на мача баварците потърсиха победата, но вратарят на гостите спаси удари на Алфонсо Дейвис и Матайс де Лихт. Така Байерн вече четири мача няма победа срещу Гладбах.