Байерн постигна нова убедителна победа в Бундеслигата. Баварците пометоха Бохум със 7:0 като гости в мач от 3-ия кръг на първенството. Германският хегемон беше пълен господар на терена, разбивайки своя съперник.

Два гола за успеха вкара Садио Мане (42,60). По веднъж се разписаха Лирой Сане (4), Матайс де Лихт (25), Кингсли Коман (33), Серж Гнабри (76), а Кристиан Гамбоа си вкара автогол в 68-ата минута. Попадение на Мане беше отменено заради игра с ръка в 40-ата минута.

Байерн оглави класирането с пълен актив от 9 точки и с впечатляваща голова разлика от 15:1. Бохум е на дъното без точки в актива си.

БГНЕС
27 снимки

Байерн започна вихрено срещата и поведе още в 4-ата минута. Баварците организираха многоходова атака. Сане получи топката, след което комбинира с Мюлер, а той от своя страна намери Мане отляво. Сенегалският нападател пусна към оставения непокрит Сане, който с мощен шут от около 10 метра матира Рийман. Малко след това Зимон Цолер се озова на стрелкова позоция, но Де Лихт с ключова намеса успя да блокира топката. Добрата игра на баварците продължи и в 9-ата минута Сане отправи нов опасен удар, но този път Рийман успя да се намеси и спаси.

В 25-ата минута гостите удвоиха аванса си. Кимих центриране от корнер на далечната греда, Рийман излезе неразчетено, а Матайс де Лихт надскочи защитник и прати топката в опразнената врата за 0:2, като това беше дебютен гол в официален мач за новото попълнение на баварците.

В 33-ата минута резултатът стана класически. Кристиан Гамбоя не успя да изчисти топката след центриране на Кимих. Кълбото се озова в Мюлер, който опита удар, но Рийман се намеси. Кълбото стигна до Коман, а той нямаше проблем да вкара на празна врата. 

В 40-ата минута Байерн заби четвърти гол, който беше отменен. Кимих потърси Коман с пас от дълбочина. Французинът от отскубна от защитата и с глава пусна към Мане, а топката срещна гредата, след което и тялото на Мане, за да се оплете в мрежата. След намесата на ВАР обаче попадението беше отменено заради игра с ръка на сенегалеца. 

Две минути по-късно нямаше какво да спре Мане. Коман проби отляво и намери Мане в наказателното поле. Африканецът финтира Янко и с удар в близкия ъгъл матира Рийман. 

В 56-ата минута Байерн беше близо до пети гол. Мане изведе Сане сам срещу Рийман. Германецът опита да мушне топката между краката на вратаря на домакините, но стражът успя да се справи, а след това защитник изчисти. 

Байерн

След час игра баварците получиха дузпа за нарушение на Янко срещу Коман. Зад топката застана Мане, който с безпощаден удар вкара за 0:5.

В 68-ата минута гостите стигнаха до шесто попадение. Сане получи страхотен извеждащ пас зад отбраната на Бохум. В опита си да изчисти обаче Гамбоа насочи топката в собствената си врата и кълбото се оплете в мрежата за шести път. 

Байерн продължи да натиска и седмото попадение не закъсня. В 76-ата минута Гнабри получи отдясно и със силен удар в далечния ъгъл и с помощта на гредата вкара за 0:7. Малко след това удар на Зимон Цолер срещна гредата.

В 85-ата минута Бохум имаше нов отличен шанс да стигне до гол. Герит Холтман се озова на стрелкова позиция и отправи удар, който Нойер успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Машович беше близо до попадение, но не намери целта.


Бохум - Байерн 0:7

0:1 Лирой Сане (4)

0:2 Матайс де Лихт (25)

0:3 Кингсли Коман (33)

0:4 Садио Мане (42)

0:5 Садио Мане (60-дузпа)

0:6 Кристиан Гамбоа (68-автогол)

0:7 Серж Гнабри (76)

Бохум: 1. Мануел Рийман, 2. Кристиан Гамбоа, 20. Иван Ордец,  30. Доминик Хайнц, 23. Сейди Янко, 11. Такума Асано, 8. Антони Лосила, 7. Кевин Щьогер, 10. Филип Форстер, 33. Филип Хофман, 9. Зимон Цолер. 

Треньор: Томас Райс

Байерн: 1. Мануел Нойер, 5. Бенжамен Павар, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс де Лихт, 21. Люка Ернандес, 6. Йозуа Кимих, 18. Марсел Забитцер, 11. Кингсли Коман, 10. Лирой Сане, 25. Томас Мюлер, 17. Садио Мане

Треньор: Юлиан Нагелсман

Съдия: Даниел Зийберт

Стадион: "Рурщадион"