Френският нападател на Борусия Мьонхенгладбах - Маркюс Тюрам, е попаднал в трансферните планове на Байерн Мюнхен, твърди Sport1. Новият скаут на баварците Маркус Пилава изгледа на живо победата на "жребчетата" с 5:2 над Кьолн в неделя, за да добие по-сериозна представа за качествата на 25-годишния таран. Нападателят реализира последния гол за своя тим. 

Интересът на Байерн към Тюрам все още е в начална фаза. Все още не са провеждани разговори с ръководството на Гладбах за евентуален трансфер.

Спортният директор на шампионите Хасан Салихамиджич е възложил на скаутския отдел да гледа възможно най-много нападатели през следващите месеци. 

Желанието на Брацо и треньорът Юлиан Нагелсман е да бъде привлечен Хари Кейн от Тотнъм, но до такава сделка може и да не се стигне поради високата цена на англичанина. Именно порази тази причина на "Алианц Арена" се оглеждат за алтернативи. 

Маркюс Тюрам може да бъде привлечен срещу сравнително ниска сума през следващото лято. Договорът му с Гладбах изтича през лятото на 2023 година и все още не подновен. 

Нападателят има 9 мача и 5 гола в Бундеслигата през този сезон. За националния отбор на Франция е изиграл 4 срещи. 

Малко вероятно е Байерн да привлече нападател през януари. Спортно-техническият щаб все още разчита на наличните офанзивни играчи, а освен това в клуба вярват, че могат да развият огромния потенциал на Матис Тел.