Байерн Мюнхен постигна много ценна победа в преследването на поредна титла в Германия. Като гост баварският колос порази с 3:1 Аугсбург в регионално дерби от 19-ия кръг на Бундеслигата.

Александър Павлович даде аванс на гостите в 23-ата минута, след като гол на Речекай беше отменен малко преди това. Алфонсо Дейвис удвои актива на гостите с красиво попадение в добавеното време на първата част.

Елдемир Демирочив намали пасива на домакините с красив гол в 52-ата минута, но шест след това Хари Кейн вкара поредния си гол в Германия. Отново Демирович беше точен в 94-ата от дузпа, като преди това Свен Михел пропусна такава, след като Мануел Нойер се намеси добре.

Победата остави Байерн на второто място в Германия и тимът вече е с 47 точки. Лидерът Байер Леверкузен е с 48 точки, ала и мач пасив спрямо баварците. Аугсбург остана 12-и с 21 точки.

27 снимки

Мачът в Бавария стартира в много добро темпо, а в 12-ата минута Аугсбург реализира попадение. То бе дело на Речбекай, който от малък ъгъл простреля Нойер, ала страничният рефер вдигна своя флаг за засада и голът беше отменен.

В 23-ата минута пък Байерн отговори на това предизвикателство и откри резултата на "ВВК Арена". Гостите изпълниха корнер и след комбинация с глава Александър Павлович прониза Дамен и поведе мюнхенци напред в резултата.

Четири след това Байерн разигра отлично по дясното крило, а Лерой Сане върна леко назад за Рафаел Герейро. Португалецът шутира много силно с левия крак, но не успя да затрудни Флин Дамен и той поднови играта с аут. Постепенно хората на Томас Тухел започнаха да прилагат натиск, a в добавеното време Алфонсо Дейвис удвои актива на своя тим. Канадецът пое топката в половината на Аугсбург и с удар, повече от 100 км/ч прониза Дамен за втори път.

Седем след подновяването на играта Аугсбург върна един гол в срещата, след като Елдемир Демирович се извиси над всички в наказателното поле и отбеляза с глава за 1:2.

В 59-ата обаче Байерн възстанови преднината си от два гола, след като Джамал Мусиала опита да стреля отблизо към вратата на Аугсбург, ала Якич изби встрани. Там беше Хари Кейн, който беше в положение на засада, и отблизо вкара. Последва преглеждане от реферите, които заключиха, че голът е редовен.

След повече от час игра Джамал Мусиала даде извеждащ пас към Хари Кейн, но подаването беше дълго за английския голмайстор и Флин Дамен се намеси добре. Девет преди края Матис Тел беше изведен вдясно и се понесе с топка в крака. Той излезе сам срещу Дамен след страхотния пас на Сане, но топката се отби в левия страничен стълб на стража на домакините.

Пет преди края Мануел Нойер излезе да избива висока топка, но вместо това нацели с тупаник главата на Удокай. След преглед на ситуацията реферите посочиха дузпа за домакините, което беше и логичното решение. Зад топката застана Свен Михел, който стреля силно в долния ляв ъгъл на вратата, ала Мануел Нойер показа брилянтен инстинкт и изби встрани.

В добавеното време на срещата Томас Мюлер фаулира Демирович в наказателното поле на домакините и реферът посочи втора дузпа за домакините. Този път именно Демирович стреля и преодоля Нойер - 2:3. Това беше и всичко любопитно от срещата на "ВВК Арена" в Бавария.

FT / Аугсбург - Байерн М 1:3

0:1 Павлович 23', 0:2 Дейвис 45+', 1:2 Демирович 52', 1:3 Кейн 59'

Съставите на двата отбора:

Аугсбург: Дамен – Мбабу, Гувелеув, Удукай, Яго – Йенсен, Речбекай, Якич, Варгас – Демирович, Тийц

Байерн: Нойер – Герейро, Де Лихт, Дайър, Дейвис – Павлович, Горетцка – Коман, Мусиала, Сане - Кейн