Байерн Мюнхен победи Вердер Бремен с 6:1 в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Илия Груев бе титуляр и направи 59 минута за Вердер. Головете за баварците бяха дело на Джамал Мусиала, Леон Горецка, Матис Тел и хеттрик на Серж Гнабри, докато за гостите точен бе Антони Юнг. С тази победа Байерн остава първи с 31 точки, докато Вердер Бремен е на 7-ма позиция с актив от 21 точки.

Още при първата голова ситуация в мача, която бе в 6-та минута, баварците успяха да открият резултата. Садио Мане получи в наказателното поле на противника, но неговият удар бе блокиран от защитник, но топката попадна в Джамал Мусиала, който запази спокойствие и с прецизен удар завърши в десния ъгъл на Павленка.

В 10-та минута Груев размени пасове с Вайзер и Грос, а топката достигна до Юнг, който с прекрасен удар от границата на наказателното поле успя да матира Мануел Нойер, за да изравни резултата.

В 16-та минута Байерн Мюнхен получи правото да изпълни дузпа, след като Серж Гнабри бе съборен в наказателното поле, а съдията след преглед с ВАР посочи бялата точка. Чупо-Мотинг се нагърби с изпълнението, но изстрелът бе слаб и Павленка отрази наказателния удар.

Само шест минути по-късно Серж Гнабри се окоза на точното място в правилния момент. Германският играч овладя добре топката и с прецизен удар в дясната страна на вратата не остави шансове на Павленка, за да изведе Байерн Мюнхен отново напред в резултата - 2:1.

В 26-та минута Леон Горецка пое късо подаване от Кимих при включването си в наказателното поле, успя да избяга на пазача си и да завърши по страхотен начин във вратата на Вердер - 3:1.

Серж Гнабри и Лирой Сане останаха двама на един с вратаря. Гнабри подаде на своя съотборник на празна врата, а бившият играч на Манчестър Сити не сбърка пред опразнената врата, за да направи резултата 4:1.

Марвин Дукш в 44-та минута можеше да засече на празна врата след огромна грешка на Дайот Упамекано, но топката мина встрани от вратата за късмет на баварците. В ответната атака Байерн Мюнхен можеше отново да отбележи попадение, но добра намеса на защитник в черно предотврати подобно събитие.

В 54-та минута Сане отправи удар в наказателното поле, след като получи прецизен пас, но изстрелът му се отби от дясната греда на Павленка. Малко след това Серж Гнабри остана очи в очи с вратаря на Вердер Бремен, но опитът за прехвърлящ удар бе отразен от стража на гостите. В 76-та минута Матис Тел се ориентира добре и овладя топката в наказателното поле, но ударът му бе решително блокиран от играч на гостите.

Страхотен солов пробив направи Серж Гнабри в 83-та минута, като успя да премине покрай няколко защитници и накрая технично да чукне топката между краката на противник, за да вкара кълбото в мрежата зад Павленка - 5:1.

Секунди след попадението, след корнер на Вердер Бремен последва контраатака за баварците, при която Матис Тел получи топката в наказателното поле и с топовен изстрел не остави никакви шансове на вратаня на гостите, правейки резултата 6:1.

Резултати: 08.11:

Волфсбург - Борусия Дортмунд 2:0

Байерн Мюнхен  - Вердер Бремен 6:1

Бохум - Борусия Мьонхенгладбах 2:1

Щутгарт - Херта Берлин 2:1

 

Стартови състави: 

Байерн Мюнхен: 1. Мануел Нойер, 2. Дайо Упамекано, 5. Бенжамен Павар, 21. Люка Ернандес, 40. Нусар Мазрауи, 6. Джошуа Кимих, 8. Леон Горецка, 7. Серж Гнабри, 42. Джамал Мусиала, 13. Ерик Чупо-Мотинг, 17. Садио Мане

Треньор: Юлиан Нагелсман

Вердер Бремен: 1. Иржи Павленка, 5. Амос Пипер, 13. Милош Великович, 32. Марко Фридъл, 36. Кристиан Грос, 10. Леонардо Битенкур, 28. Илия Груев, 8. Мичел Вайзер, 3. Антони Юнг, 9. Оливър Бърк, 7. Марвин Дукш

Треньор: Ол Вернер