Байерн Мюнхен постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Фрайбург. Срещата беше от 7-ия кръг на Бундеслигата. Два гола за успеха на баварците вкара Кингсли Коман, а веднъж се разписа Лирой Сане. Попадения на Сане и Матис Тел бяха отменени заради засади. 

С успеха Байерн събра 17 точки и заема трето място във временното класиране, докато Фрайбург е осми с 10 точки.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Двубоят започна двуостро, като и двата отбора имаха по една добра възможност в началото на мача. За баварците Леон Горетцка пропусна, а за гостите - Лукас Хьолер. В 9-ата минута удар на Алфонсо Дейвис премина над вратата. 

Байерн излезе напред в резултата в 12-ата минута. Тогава Кингсли Коман опита нещо средно между центриране и удар, като топката прехвърли Ноа Атуболу, удари се в далечната греда и влезе във вратата. 

В 19-ата минута шут на Хари Кейн премина покрай вратата. Малко след това отново англичанинът не намери целта. В 25-ата минута баварците удвоиха. Сане комбинира с Кейн, след което отправи удар и вкара за 2:0. 

В края на първата част гол на Сане беше отменен заради тънка засада след намесата на ВАР. 

В началото на втората част опит за задна ножица на Томас Мюлер премина покрай вратата. В 68-ата минута техничен удар на Коман премина над вратата. Три минути след това Атуболу се справи с удар на французина. 

В 77-ата минута Матис Теп прати топката във вратата, но беше отсъдена засада. В 85-ата минута все пак баварците стигнаха до трети гол. Коман получи отдясно, навлезе в наказателното поле и опита удар, който след рикошет влезе във вратата за крайното 3:0.