Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес каза, че клубът не планира мащабна селекция през зимния трансферен прозорец, въпреки  проблемите с контузии в състава. 

"Ще взимаме нови попълнение, само ако имаме съществена нужда от подсилване на състава. Но със сигурност няма да има голяма офанзива на трансферния пазар“, каза Хьонес в интервю за RTL/ntv.

Хьонес обясни, че Байерн е "бизнес предприятие", което планира финансите си за следващите 10 години. Той определи като неразумни изявленията на треньора Томас Тухел, който многократно призова за привличането на  дефанзивен халф.

"Всеки уикенд на пейката имаме само национали, няма как да говорим за липса на широчина в състава“, каза Хьонес.

Той защити решението на клуба да не привлича бившия играч на Байерн Мюнхен Жером Боатенг, който тренира известно време с баварците след изтичане на договора му с Олимпик Лион, но така и не получи предложение за договор.

"Не можехме да картотекираме Боатенг за Шампионската лига и ако Байерн привлече друг защитник през зимния трансферен прозорец, това би означавало, че Жером на практика щеше да бъде взет само за осем мача в Бундеслигата. В това няма икономическа логика“, добави той.