Байерн Мюнхен се надява, че категоричната победа с 5:0 в Бундеслигата срещу Бохум и завръщането на Джамал Мусиала ще ги мотивира за предстоящите срещи, започващи с тази за Купата на Германия срещу Майнц 05 в сряда.

"Баварците" са рекордни 20 пъти носители на трофея, но последната им Купа е от 2020 година. Оттогава те достигнаха четвъртфиналите веднъж и отпаднаха три пъти във втория кръг, включително миналия сезон срещу третодивизионния Саарбрюкен и през 2020-2021 срещу Холщайн Кил, който тогава беше във Втора Бундеслига.

Полузащитникът Конрад Лаймер каза след неделната победа, че лидерите в Бундеслигата много искат да достигнат до финала в Берлин.

"Наистина искаме да стигнем до Берлин тази година. Видяхме миналата колко бързо може да бъдеш изхвърлен от турнира. Не е забавно", добави той, цитиран от ДПА.

Лаймер заяви още, че е "абсолютно убеден", че не е необходима промяна в плана на старши треньора Винсент Компани за игра с голям риск, който отново беше поставен под въпрос след загубата с 1:4 от Барселона миналата седмица в Шампионската лига, където те също допуснаха поражение и от Астън Вила.

Той каза, че тяхната игра може да бъде много успешна в "наистина големите мачове" и че "ако продължим да правим това, сигурен съм, че ще бъде много, много добър сезон".

Джамал Мусиала се съгласи и каза след двубоя в Бохум: "Искаме да направим крачка напред във всеки мач, за да сме на най-доброто си ниво през втората половина на сезона. Можем да бъдем щастливи и очакваме следващите мачове".

21-годишният играч се завърна след контузия на бедрото, която го извади от терените за три седмици, и реализира третия си гол в Бундеслигата.

"Всеки път, когато Джамал е в отбора, е страхотно. Но другите също се справиха много добре. Джамал има уникални, специфични качества. Всички виждаме това. Но винаги първо става дума за отбора", каза Компани в похвала на своя атакуващ полузащитник.