Легендарният полузащитник Хасан Салихамиджич е новият спортен директор на Байерн Мюнхен.

40-годишният бивш футболист се радва на огромна популярност в клуба, с който вдигна цели  9 трофея в периода 1998-2007 година. Като играч Салихамижич има 234 шампионатни мача, в които отбеляза 30 гола.

Позицията на спортен директор е вакантна в Байерн от 2016 година насам, когато Матиас Замер помоли да бъде освободен от длъжност.

Салихамиджич: Байер не се нуждае от играчи за 100 милиона, за да спечели ШЛ

„Когато Байерн ме попита дали искам да работя, веднага разбрах, че ще го направя”, коментира Салихамиджич. „Когато бях футболист тук, винаги давах 100 процента във всяка тренировка, във всеки мач. Ще правя съвсем същото и като спортен директор. Ще бъда достъпен за играчите по 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Очаквам с нетърпение новите си задачи”, добави новият шеф.

„Хасан познава Байерн добре, все пак игра тук като футболист в течение на няколко сезона”, коментира изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. „Той е човек, срещу когото не би ми харесало да играя, защото винаги се трудеше усърдно и даваше всичко от себе си. Много е лоялен и говори 5 езика, така че може да разговаря с всичките ни футболист. Хасан ще отговаря за футбола и ще бъде свръзката между треньора и отбора, а също така между треньора и клуба”, допълни Румениге.