Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и срази РБ (Лайпциг) с 4:1 като гост в сблъсък между двата най-силни тима в Бундеслигата през миналия сезон. Голове за баварците бяха дело на Робърт Левандовски, Джамал Мусиала, Лерой Сане и Ерик Максим Чупо-Мотинг. 

Мачът започна с отворена игра и от двата тима, но гостите бързо стигнаха до аванс. В 12-ата минута Левандовски реализира наказателен удар за игра с ръка на Кевин Кампъл, като ключова тук беше намесата на ВАР, откъдето подсказаха на главния рефер. 

Лайпциг не се смути от гола и се стараеше да притиска съперника. Грешникът при дузпата Кампъл отправи първия опасен шут към Мануел Нойер в 21-вата минута, но капитанът на баварците отрази. Байерн не играеше в познатия стил с огромен процент на владение на топката, а по-скоро дебнеше за шанс да удвои аванса си. 

РБ организира още две опасности, завършени от удари на Анхелиньо и Конрад Лаймер. В 45-ата пък Нойер едва "извади" коварен шут на Олмо. За няколко минути в края на полувремето Байерн играеше с човек по-малко заради травма на Гнабри. Все пак Джамал Мусиала влезе на негово място. Точно Мусиала нанесе втория удар по домакините. Младият национал на Германия вкара за 2:0 само две минути след паузата.

Трети гол за Байерн почти падна веднага след това - в 49-ата, но Левандовски шутира над гредата. След още две минути пък "червените бикове" помислиха, че са върнали едното попадение, след като Андре Силва беше изведен сам срещу Нойер и изпрати топката в мрежата. Имаше обаче вдигнат флаг на страничния арбитър, а и ВАР изчисли, че засада наистина е имало, макар и минимална.

В 54-ата пък дойде отлична контраатака на шампионите, при която Мусиала асистира на празна врата на Сане за 3:0.

Скоро обаче Лайпциг отговори с гол, дело на Лаймер след далечен удар и неубедителна намеса на Нойер. Това обаче оказа единственото попадение за домакините, защото до края на терена се появиха куп резерви и играта им така и не потръгна. В последните секунди Чупо-Мотинг направи 4:1 за Байерн.

Във вторник мюнхенци посрещат Барселона в Шампионската лига, а в сряда Лайпциг гостува на Манчестър Сити.