Германският шампион Байерн Мюнхен победи в голово зрелище с 4:3 английския Ливърпул в контролна среща, която се игра в Каланг, Сингапур. Баварците на два пъти се оказваха догонващи в резултата, като първия път бе с два гола пасив, но с попадения в самия край и на двете полувремена стигнаха до крайния успех.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Ливърпул откри още във втората минута чрез Коди Гакпо, който засече подаване на Диого Жота.

В 28-ата минута новият капитан на мърсисайдци Върджил ван Дайк удвои след пас на Анди Робъртсън.

„Червените“ обаче не успяха да запазят аванса си дори до почивката, тъй като в 33-ата минута Серж Гнабри намали след асистенция на Ким Мин-джае, а три минути преди паузата Лерой Сане бе точен за 2:2.

През второто полувреме бяха извършени 21 смени, като единствено вратарят на Ливърпул Алисон Бекер остана пълни 90 минути на терена, но това не свали темпото на игра.

В 67-ата минута Ливърпул отново поведе чрез резервата Луис Диас.

Попадението на колумбиеца обаче не стигна на английския тим, тъй като с голове на Йосип Станишич в 80-ата минута и юношата Франс Крациг в добавеното време Байерн стигна до пълния обрат и победата с 4:3.

За баварците това е трета победа в четири мача в контролите, докато за Ливърпул поражението е първо след две победи и равенство.

До края на лятната си подготовка и двата тима ще изиграят по още един мач. В понеделник в Престън Ливърпул посреща германския Дармщад, докато в същия ден Байерн ще играе с френския Монако в Унтерхахинг.