Байерн Мюнхен победи Майнц с 3:1 като гост в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. Точни за баварците бяха Кингсли Коман (11), Хари Кейн (16) и Леон Горетцка (59). За домакините се разписа Антони Каси в края на първата част. 

За баварците това беше първа победа като гост на този съперник, след като загубиха последните си три визите в карнавалния град. 

Gulliver/GettyImages
24 снимки

С успеха шампионите събраха 20 точки и заемат трето място във временното класиране, докато Майнц е на дъното с 2 точки. 

Първата опасна ситуация беше удар от далечна дистанция на Йозуа Кимих в 8-ата минута. Три по-късно гостите поведоха. Лирой Сане проби подаде към Кингсли Коман, който с безпощаден удар вкара за 0:1. 

Пет минути по-късно Байерн вкара втори гол. Джамал Мусиала центрира, а Конрад Лаймер се пребори за топката и с глава подаде към Леон Горетцка, който също с глава намери Хари Кейн, който с лекото от няколко метра вкара за 0:2. 

Майнц се върна в мача в 43-ата минута. Тогава Леандро Барейро изведе Антони Каси, който с топовен удар с левия крак не остави шансове на Свен Улрайх за 1:2. 

Байерн вкара трети гол в 59-ата минута. Тогава Мусиала открадна топката от Каси и подаде към Горетцка, а халфът със силен удар от около 10 метра вкара за 1:3.