Още днес следобед Бундеслигата може да излъчи своя нов стар шампион. Убедителният лидер в класирането Байерн Мюнхен наглед има лесна задача при гостуването срещу местния съперник в Аугсбург от 29-ия кръг, като при победа баварците ще си осигурят предсрочно своята 28-а титла, която била 6-а поред.

В единствения съботен мач, който няма отношение към битката за оцеляване в германското първенство, мюнхенци ще се изправят срещу един от тимовете, демонстриращи изключително вяла форма напоследък. Аугсбург заема 10-ото място във временното класиране и на практика няма за какво да играе. Хората на Мануел Баум не могат нито да се изкачат кой знае колко в класирането, нито да се сгромолясат стабилно. Това до голяма степен се дължи на факта, че постигнаха едва 3 победи в последните си 14 шампионатни срещи (5 равенства и 6 загуби). Така пет кръга преди края тимът се намира на 10 точки над зоната на изпадащите и на 9 от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Байерн определено ще влезе в мача с добро самочувствие, след като през седмицата победи Севиля с 2:1 като гост в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Предвид задаващия се реванш след няколко дни не е изключено треньорът Юп Хайнкес да направи ротации на определени позиции.

Интересното е, че Аугсбург-Байерн ще бъде двубой между двата отбора от Бундеслигата с най-висока средна възраст през сезон 2017/2018. Шоуто изглежда гарантирано и заради факта, че на терена ще бъдат двама от лидерите по асистенции в немския шампионат – първенецът Филип Макс (12) от Аугсбург и Йосуа Кимих (9).

Ако Байерн се поздрави с победата, то Юп Хайнкес ще завоюва своята четвърта титла на Германия като треньор (и общо 8-а, ако прибавим четирите му като футболист на Борусия Мьонхенгладбах). Освен всичко друго триумфът, който изглежда неизбежен, дори да не стане факт днес, ще направи 72-годишния специалист най-възрастният наставник, вдигал Сребърната салатиера.