Байерн Мюнхен победи с лекота третодивизионния Пройсен (Мюнстер) с 4:0 като гост в мач от 1/32 финалите за Купата на Германия.  Попаденията за баварците отбелязаха Ерик Максим Чупо-Мотинг (9'), Конрад Лаймер (40'), Франс Кретциг (45+5') и Матис Тел (86'). Мачът ще се запомни с дебютните попадения на Лаймер и Кретциг, а първи официален мач с екипа на Байерн записаха Даниел Перец, Рафаел Герейро и Таичи Фукуи.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

За съжаление на Томас Тухел Серж Гнабри удари ръката си и бе сменен принудително в началото на мача, като съмненията са за счупване. Мюнхенци стартираха ударно сезона и записаха 5 победи в последните си 6 двубоя във всички турнири, като очакванията са за лесен успех и днес. Грандът от Мюнхен, който е печелил трофея рекордните 20 пъти, е амбициран да триумфира в надпреварата, особено след като в последните 3 години отборът не е достигал дори до финал.

Логично немските шампиони веднага взеха инициативата и още в 4-ата минута Леон Горетцка изведе добре Серж Гнабри, който обаче се сблъска с преотстъпения именно от Байерн вратар на домакините Йоханес Шенк и сякаш нарани ръката си, но бързо се върна в игра. Още в 9-ата минута Байерн откри резултата, след като Матис Тел центрира и намери Ерик Максим Чупо-Мотинг, който отблизо се разписа за 0:1. Неприятната новина обаче бе принудителната смяна на Серж Гнабри, който бе заменен две минути по-късно от юношата Франс Крециг. 

Последваха няколко добри ситуации за баварците, като първо добро центриране отдясно бе изчистено от защитник на Пройсен Мюнстер от голлинията. Около 30-ата минута пък феновете на Байерн прекъснаха мача за няколко минути, след като хвърляха тенис топки на терена в знак на протест срещу формата за Суперкупата на Германия, заради която баварците едва днес стартираха участието си в турнира за националната купа. 

Логичното обаче все пак се случи в 40-ата минута, когато Леон Горетцка центрира отлично за Конрад Лаймер, който с глава удвои аванса на Байерн и вкара първия си гол с екипа на баварците - 0:2. В последните секунди на полувремето влезлият като резерва юноша Франс Кретциг също записа първия си официален гол за баварския гранд, след като се възползва от добро центриране на Йошуа Кимих и  отблизо се разписа.

Най-чистата възможност за домакините се появи в 81-вата минута, когато резервата Жоел Гродовски напредна добре и стреля опасно, но Даниел Перец спаси. Пет минути по-късно Байерн отбеляза четвърти гол, когато след добра контраатака Буна Сар намери Матис Тел, който с хубав удар между краката на Шенк отбеляза поредния си гол от началото на сезона.  Кингсли Коман също можеше да се разпише в 88-ата минута, но ударът му облиза напречната греда на Мюнстер.