Днес легендарният вратар на Байерн Мюнхен и Германия Мануел Нойер отбелязва своя 34-и рожден ден. От Байерн не пропуснаха да поздравят своя капитан и написаха следното. „Поздравяваме нашия капитан Мануел Нойер, който днес навършва 34. Той е нашата непробиваема сттена“. Нойер е истинска легенда на Германия, а спокойно можем да го наречем и легенда на световния футбол.

Вратарят има редица отличия зад себе си, като ще изброим най-значимите от тях. С Байерн стражът е четирикратен шампион на Германия, трикратен носител на купата на страната, а веднъж триумфира и със суперкупата. В европейски мащаб нещата също стоят повече от добре.

Бившият състезател на Шалке може да се похвали с триумф в Шампионската Лига, световното клубно първенство и суперкупата на Европа. Изглежда, че Нойер е постигнал всичко във футбола. Към многобройните отличия 34-годишният играч прибавя и световна титла с отбора на Германия от шампионата на планетата през 2014 година. Два пъти, немецът е избиран за най-добър футболист в страната си, 2011 и 2014 година.

Автор: Дидо Калинков