Байерн Мюнхен разби Майнц с 6:2 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините отбелязаха Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Садио Мане, Леон Горецка, Матис Тел и Чупо-Мотинг. Силван Видмер и Маркус Ингвартсен пък се разписаха за Майнц. С тази победа баварците са вече първи с актив от 25 точки и цели 38 отбелязани попадения. Майнц остава 8-ми с 18 точки на сметката си.

53 снимки

Още в 3-та минута Садио Мане спринтира в наказателното поле, за да засече центриране, но топката прелетя на косъм от левия страничен стълб. Секунди след това Серж Гнабри получи прецизно подаване в пеналтерията от Садио Мане и преодоля вратаря с изящен удар в десния ъгъл. В 28-та минута Джамал Мусиала отправи удар от границата на наказателното поле и отбеляза в долния ляв ъгъл.

В 41-та минута Байерн Мюнхен имаше претенции за дузпа след падане на Мане, но съдията не бе заинтересован. Все пак, секунди след това, главният арбитър бе посъветван от съдията на ВАР да прегледа отново ситуацията. Последва гледане на монитора на системата за видеоповторение и съдията отсъди дузпа за баварците. Садио Мане се нагърби с отговорността, но Робин Центнер спаси. Бившият нападател на Ливърпул обаче бе бърз и съобразителен, правейки резултата 3:0.

Секунди след тази ситуация Майнц също получи възможност да отбележи от дузпа. Джонатан Буркард стреля от наказателния удар, но Свен Улрайх се хвърли, за да предотврати гола, избивайки в корнер. Силван Видмер засече центрирането от ъгловия удар и наниза хладнокръвно топката с удар с глава - 3:1.

В 58-та минута Садио Мане демонстрира страхотна индивидуална техника и прати красиво прехвърлящо центриране в пеналтерията, където Леон Горецка успя да го превърне в гол, насочвайки топката в десния ъгъл - 4:1. Десет минути преди края на срещата Матис Тел слаломира брилянтно покрай няколко защитника и отправи удар, който беше отклонен и влетя в мрежата за 5:1.

Свен Улрайх направи огромна грешка малко след това, което позволи на Маркус Ингвартсен от Майнц да насочи топката в опразнената врата, намалявайки резултата. В 86-та минута Ерик Максим Чупо-Мотинг си освободи пространство в наказателното поле, за да получи подаване от Коман, и изпрати топката ниско в средата на мрежата, оформяйки крайния резултат - 6:2.