Германският футболен шампион Байерн (Мюнхен) отчете годишен финансов оборот за сезон 2017/2018 от 657,4 милиона евро, което е с почти три процента повече от предходния сезон. Резултатите бяха съобщени по време на днешното годишно общо събрание на клуба.

Байерн спечели шеста поредна шампионска титла през миналата кампания, но европейските успехи все още им се изплъзват, след като бяха спрени на полуфинал в Шампионската лига. И двата пъти Реал (Мадрид) се оказа непреодолима преграда за баварския колос.

Годишен оборот от 640,5 милиона за година по-рано и приходите преди налагане на лихви, данъци и амортизация в размер на 16,5 милиона в сравнение със 149 милиона от година по-рано очертават финансовите резултати на клуба. Нетната печалба също се е смъкнала до 29.5 милиона от 39.2 милиона преди това.

Клубът се похвали с още един рекорд. Членовете на Байерн вече са 291 000, което запазва позицията му на най-големия спортен клуб в света.
Паричните резерви са в размер на 456.4 милиона евро.

Байерн в момента е на пето място в класирането на Бундеслигата, на 9 точки зад лидера Борусия Дортмунд, а в събота гостува на Вердер Бремен./БТА