Отборът на Байерн Мюнхен надви Кьолн с 1:0 като гост в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение в мача бе дело на Хари Кейн. Английският голмайстор откри в 20-ата минута на срещата.

Кьолн - Байерн Мюнхен

източник: Sofascore

Така баварците постигнаха трета поредна победа в немския шампионат и се изкачиха на върха с 32 точки, но и мач повече от Байер Леверкузен. Кризата за Кьолн продължава, тъй като "козлите" остават на последното място с 6 точки след 12 мача.

Първата добра голова възможност се откри пред баварците в 5-ата минута. Чупо-Мотинг получи в наказателното поле и успя да стреля от трудна позиция. Диагоналният му изстрел по земя обаче мина встрани от вратата.

Около минута след това за малко гостите да си отбележат автогол. Тим Хюберс пресече остро подаване към Хари Кейн, като топката едва не се озова в собствената му врата. Вместо това последва корнер, от който Байерн не се възползва.

Головите ситуации пред вратата на Кьолн изобщо не спряха. В 8-ата минута Лерой Сане бе изведен очи в очи със стража на домакините Марвин Швебе, който излезе напред и спаси.

Баварците поведоха в 20-ата минута, след като Чупо-Мотинг бе изведен. Той успя да смени посоката и стреля, а топката бе отразена от голлинията от защитник на "козлите". Топката обаче попадна в свободния Хари Кейн, който я прати в мрежата.

Две минути след попадението на Кейн, Ерик Максим Чупо-Мотинг имаше нова отлична възможност да се разпише, но неговият изстрел не бе достатъчно добър, за да преодолее стража на Кьолн.

В 28-ата минута Лерой Сане пропусна страхотна възможност. Хари Кейн изведе по чудесен начин Чупо-Мотинг отдясно, който пък пусна към Сане в наказателното. Той обаче се забави с изстрела си и в крайна сметка прати топката встрани от целта.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Кингсли Коман бе близо до гола в 42-ата минута, когато избита топка при корнер попадна в него, а той директно шутира. Ударът му бе спасен от Швебе, а след това втори изстрел от футболист на баварците пък бе блокиран.

Кьолн създаде нещо по-опасно за гостите в 57-ата минута, когато Хюберс стреля с глава след центриране. Топката обаче мина встрани от вратата на Мануел Нойер.

Мазрауи опита късмета си с изстрел от сериозна дистанция, който обаче рикошира в противников футболист и излезе в корнер. При изпълнението на ъгловия удар обаче не се стигна до опасност за Марвин Швебе.

В 77-ата минута Кингсли Коман проби чудесно отляво, след което прати центиране на далечната греда, където бе Сане. Неговият шут обаче бе блокиран и не намери целта.

Само две минути след това гредата пък спаси "козлите". Именно Коман бе близо до това да удвои за баварците, но неговият удар с глава срещна напречната греда.

FT / Кьолн - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Хари Кейн 20'

Съставите на двата отбора:

Кьолн: Марвин Швебе, Расмус Карстенсен, Тим Хюберс, Лука Килиан, Джеф Шабо, Деян Любичич, Линтон Маина, Ян Тилман, Флориан Кайнц, Ерик Мартел, Дави Селке

Байерн: Мануел Нойер, Нусар Мазрауи, Мин-Джей Ким, Дайо Упамекано, Конрад Лаймер, Йозуа Кимих, Леон Горецка, Лерой Сане, Чупо-Мотинг, Кингсли Коман, Хари Кейн